جنى حياتى
عدد المساهمات : 222 نقاط : 660 النشاط : 0 تاريخ التسجيل : 07/06/2011
| موضوع: المغااااااااااات والحلبة المطحووووووووونة عاوزين تعرفوا مكوناتهم ادخلوا هنا الأربعاء يونيو 08, 2011 10:28 am | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
انا كنت ببحث في النت عن مكونات الحلبه المحوجه وبصراحة دخت جدااااااااااا لحد ما لقيت رد الاخت نور الصباح 2005 عضوه معانا هنا فى المنتدى على اخت مصريه مغتربه وكانت عاوزة تعرف المكونات بتاعت التحويجة لانها مش لاقياها جاهزة فى البلد اللى هى موجوده فيه قلت انزلها في موضوع منفصل عشان الكل يستفيد منها وده رد نور الصباح2005 ربنا يجازيها كل خير ويرحم والدها ويجعل مثواه الجنة
حبيبتى
انا والدى رحمه الله عليه كان عطار وحاليا المحل لسه موجود وطبعا انا عارفه هو بيتعمل ازاى سواء المغات او الحلبه الصفرا لكن مش هتعرفى تجبيها او تعمليها فى عود خشب اسمه مغات هو عود بيتحمص الاول زى فرع الشجر بالضبط انا طبعا عارفاه احنا بنحمصه فى الفرن زى العيش كدا ودا صعب جدا يتكسر فى البيت بل مستحيل للاسف وهو دا الى بيعمل المغات بينضاف عليه نسب متساويه من الشمر والكراويه متحمصين ايضا ويضاف سمسم نصف مقدار الشمر والكراويه ونسب متساويه من الكركم والقرنفل وزر الورد وكل هذه المحتويات بينضاف لها دقيق يعنى الكيلو من المغات بينحط له حوالى 2كيلو دقيق اما الحلبه فبيؤخذ جزء من خلطه المغات دى وبينضاف لها حلبه حصا مطحونه برضه صعب طحنها فى البيت لكن هى فى الاخر ارحم من المغات وممكن تتكسر شويه للاسف كان نفسى افيدك لكن هى فعلا صعب تتعمل جدا بالبيت لكن انتى اشربى حلبه حصا هى بتؤدى نفس الغرض كمان حاولى تاكل خضار كتير زى الفجل والجرجير واشربى كراويه وينسون ولبن خدى بالك لان المغات بيتخن جدا العود الواحد الى وزنه 20جرام فيه حوالى 500سعر حرارى وهو بنستخدمه للى عاوزة تتخن فى نوع مربى اسمه خرز البقر خدى بالك احسن تفضلى تشربى تطلعى من الموضوع دا تخناناه اوى الف مبروك على النونو ولو عاوزة اى خلطه اعشاب للنونو للمغص اقولك عليها بدل من الادويه | |
|