عدد المساهمات : 222 نقاط : 660 النشاط : 0 تاريخ التسجيل : 07/06/2011
موضوع: تعرفوا زبده الشيا بتعمل ايه فى البشره الأربعاء يونيو 08, 2011 10:12 am
فوائد و استخدامات زبدة الشيا:
زبدة الشيا لها خصائص علاجية للبشرة لا تعد و لا تحصي أهمها إزالة الخطوط و البيضاء و التشققات من الجسم. و تغذي الجلد بفيتامينات ألف وهاء و واو التى تساعد على منع التجاعيد المبكرة وخطوط الوجه وهي مفيدة خاصة لعلاج تلف الجلد الناتج عن التعرض للشمس بالاضافه الى حمايته من الاشعة الضاره.
1- تستعمل لعلاج حروق الجلد والبشره 2- تعمل على ترطيب البشره حيث تحتوى على احماض دهنيه تتغلغل فى الجلد وترطبه 3- تستعمل زيدة الشيا لعلاج اثار وعلامات تمدد الجلد 4- تعمل على تجديد خلايا البشره 5- تستعمل لعلاج واخفاء تجاعيد الوجه والبشره 6- تستخدم لعلاج التهابات الجلد والاكزيما 7- زبدة الشيا تحمى الجلد والبشره من التغييرات ألبيئية وعوامل الجو و التلف 8- تستعمل فى ازالة المكياج (الميك اب )بكل سهوله 9- تستعمل فى صناعة الكريمات لاخفاء عوامل تقدم العمر 10- تسعمل زبدة الشيا فى علاج حروق الشمس 11- تستعمل ايضا فى علاج طفح والتهاب منطقة الحفاض 12- تسعمل لعلاج الخدوش والجروح 13- تحتوى زبدة الشيا على مقاومة الميكروبات وعوامل اثارة وتهيج الجلد وتحسسه 14- تحتوى على فيتامينات a- e مركز 15- تدخل زبدة الشيا فى صناعة مستحضرات التجميل مثل (صناعة الصابون- اللوشن- زيوت المساج - الشامبو ) 16- تحتوى زبدة الشيا على مادة سيناميك اسيد التى تحمى من الاشعه فوق البنفسجيه الضاره بالجلد والبشره 17 - تستعمل زبدة الشيا كملطف ومكيف (كوندشنر للشعر ) 18-تستعمل كمرطب بعد الحلاقة خاصة للرجال ذوات البشرة الحساسة
و ده جزء نقلتهلكم من من منتدى تانى بيوضح طرق استخراجها البدائيه طبعا الوضع اتطور جدا دلوقتى و الشركات بتستخرجها بطرق اكتر امان و بيئه معقمة تحت اشراف طبى
في البداية ثمرة الشيا تستخرج من شجرة الكارتييه اللي تنمو في افريقا و خصوصا بكثرة قي غانا
و يتم موسم حصاد ثمرات الشيا و اللي تعتبر مثل المكسرات و تتكون من قشر بداخله الثمره الجافة و يتم تجفيفها بالشمس من 4-5 ايام بعدين ياخذونها و يحطونها في وعاء كبير و يدقووونهاا عشان ياخذون الثمرات اللي داخل بعدين ياخذونها و ينخلونها بمنخاله للتصفية الحين هاذي الثمرات اللي طلعوها و مره ثانيه ياخذونها و يحطونها بالوعاء و يحطون لها شووويه ماي عشان يخلونها لينه و ماتكون جااافه و يدقوونهاا الحين صار عندنا ثلاث مراحل هي : ثمرة الشيا يوم كانت مختلطة مع العشب / البودرة اللي يسمونها قهوة و توقع كانت من طحن القشر / اخيرا الثمرة اللي صارت طرية ..
هاذي المرحلة هي اللي كانوا يدقون الثمرة مع الماااي .. شوفوا شلون صاااارت ... المره هاذي يظيفون بعد شووية ماي و هالمرحلة يسمونه " مرحلة الشوكليت " المزييييييييييد من العجن المستمممممر ~.. و بعد المزيييد من العجن عشان ثمرة الشيا ما تبي إلا شغل يد و بس >> اللله يعينهم تعب بعد العجن اللي كان من 30-90 دقيقة يظيفون بعد ماي لها و يتكون عندنا زيت من خلال العجن .. و هم يغلونها بالماي بعد .. الحين صار نتيجة العجن المتواصل مثل الطين .. باخذون الطين و يحطونه بالجدر و يطبخونه لمدة 15 دقيقة عشان يطلعون الشوائب المحروقة شوفوها على طرف الجدر و بعدين يصفونها بخامه يصبونها بوعاء نظيف و يبردونها .. الحين جا وقت تبريد زبدة الشيا .. و هاذي شوي من الشيا اللي قطعوهاا ..
و لو دورتى فى جوجل حتلاقى فوايد كتير جدا لها و مراجع كمان
و لو كتبتى على جوجل زبدة الشيا فيس بوك فى وصفات كتير اوى لاستخدامها بالصور كمان و معاها المراجع