sherobatota
عدد المساهمات : 1005 نقاط : 3009 النشاط : 0 تاريخ التسجيل : 10/06/2011
| موضوع: *خلاصة تجربتي في تحويل وش اللبن الي سمن(معاناة+نصيحة+فكرة جديدة) يمكن تفيدك بصوركتير الإثنين يونيو 13, 2011 6:17 am | |
| المعاناة:حطيت كل الوش اللي جمعته في مدة طويلة جوة الحلة وخليت البيت كله ينتظر المفاجأة اللي هعملها المدة طالت اوي ولسة مش شايفة اي سمنة ظهرت فضلت اقلب كل شوية والاقي الحلة لازقة وشوية وكل البيت يقولي ايه الريحة دي انتي بتعملي ايه ؟ شوية شوية والريحة عمالة تزيد ريحة ايه ريحة شياط ومش اي شياط دة شياط لبن وتخيلي انتي بقي الريحة (طبعا هتقولي ليه منقلتوش فحلة تانية ؟نقلته من الاول بس فضلت مصرة اني عايزة اشوف سمنة واخيرا ظهرت بس ماكانتش الكمية كبيرة+الريحة الي في البيت +ريحتها نفسها كلها شياط ومنفعش اعمل بيها حاجةالنصيحة:لما حكيت لماما ع الموقف قالتلي ان الوش دة كان المفروض يضرب باليد عشان يتحول زبدة الاول فيكون سهل في التسييح ويدي كمية اكبر من غير اللي حصل دة كله ،حاولت اعمل كدة المرة اللي بعدها لكن بقي اختكوا مفيهاش حيل تضرب بايدها ،طب اعمل ايه في نصيحة ماما ؟لازم استفيد بيهاالفكرة الجديدة:فكرت اجيب المضرب والعجان اعمل بيهم(بس كنت خايفة من التجربة اصلي مش بستغني عنه)المهم جربت اول مرة وربنا ستر فقلت تاني مرة اصور الخطوات واقولكوا عملت ايه يمكن حد يستفيد بس خلوا بالكوا يكون عجان نوعه كويس وجامد انا بتاعي براون (انا نبهت اهو)اول حاجة حطيت الوش اللي جمعته في العجان وضربته شوية مش كتير بالمضرب السلك اول ماحسيت انه هيتقل طفيت هنا اول ماحطيته 00000000 000000000000000000000 0000000000000000 وهنا اول مابدأ يتقل وطفيت اول ما بدأ الغليان علي النار الواطية مع التقليب بين حين واخر لعدم الالتصاق 00000 في النهاية بعد ترسب كل المورتة في القاع ومتزوديش اكتر من كدة عشان تكون فاتحة هنا لما صبيتها في البرطمان ولونها صافي مخضر 00000000000 وهنا بعد ما جمدت ولونها ابيض ناصع ودي صورة قريبة ليها بعد ما جمدت | |
|