المقادير-
- سمك بلطى او اى سمك و ممكن سمك فيليه يتبل ب ثوم مهروس + كرفس مفروم + كمون + شطة + عصير ليمون+ وملح ويقلى بالطريقة العادية للسمك المقلى
- بصلة كبيرة مبشورة
- ثوم مهروس
- كسبرة
- (كمون وشطة وفلفل اسود و ملح)
- طماطم مقطعة قطع صغيرة
- صلصة ( معجون طماطم)
- عصير ليمونة كبيرة
- زيت
الطريقة
- يحمر البصل فى الزيت ويوضع الثوم والكسبرة الجافة والكمون والشطة والملح والفلفل
- بعد التحمير نضع صلصة الطماطم والطماطم المقطعة قطعا صغيرة وعصير الليمون ويترك على النار للتسبيك
- بعد التسبيك يوضع السمك المقلى فى الخليط المسبك مع قليل من الماء على نار هادئة حوالى نصف ساعة ويضع فى طاجن ثم يدخل الفرن حوالى ربع ساعة