المقادير : 4 كوب زبادي -3 ملاعق كبيرة دقيق - شوربة ( فراخ او بط )- 1 بصلة مبشورة- ا ملعقة سمن كبيرة .
الطريقة : نضع الزبادي ونحط الدقيق عليه ونقلبهم كويس لحد ما يمتزجوا مع بعض كويس وبعدين نسيبهم حوالي ساعة ، بعد كده نحط عليهم الشوربة ونحطهم علي النار لحد ما يبتدي الدقيق بالزبادي يصل الي قوام المهلبية ( طبعا الشوربة يكون ملحها مضبوط ) في نفس الوقت نشوح البصلة مع السمن علي النار لحد البصلة ماتتحمر( تقلية ) ونطشها علي الكشك ونقلبهم وبعدين نطفي النار .
نصب الكشك علي طول في الاطباق ويجمل ببصل متحمر ( حسب الرغبة ) وبألف هنا وشفا .