المقا دير
لفة رقاق اى نصف كيلو
نصف كيلو لحمه مفرومه
2بصله كبيرة الحجم
ربع كيلو زبيب ملح فلفل
2ملعقة سمن
3كوب مرقه اى شوربه وووووويسلام لومرقة بط او دجاج رومى
الطريقهيقطع البصل الى قطع صغيره ويوضع فى السمن حتى يميل للاحمرار يضاف اللحم المفروم ويتبل بالملح والفلفل ويضاف الزبيب ويترك علىالنار حتى نضج االحشو
نحضر صنيه وتدهن بالسمن
تسخن المرقه ثم يبلل بهاالرقاق واحده واحده وترص فى الصنيه حتى نصف الكميه
يوضع الحشوا المجهز
بعد ذالل توضع باقى الطبقات بنفس الطريقه
اذا تبقى جزء من المرقه يوضع على اخر طبقه
تقطع قبل التحمير توضع فى فرن متوسط الحراره حتى تنضج
ملحوظهممكن تستبدلى اللحمه بالكبدوالقوانص وده تبع الرغبه
وتعرفى ليه بنبلل الرقاق بالمرقه لكى يعطيه طراوه وليونه
وعلى فكره طعمه لذيذ جدا