بطروخ
عدد المساهمات : 1000 نقاط : 2998 النشاط : 0 تاريخ التسجيل : 12/06/2011
| موضوع: سمك بورى بالخلطة الثلاثاء يونيو 14, 2011 12:01 pm | |
| المقادير :
كيلو سمك بورى متوسط الحجم - ملح - فلفل اسود - عصير ليمون ( حسب الرغبة )الخلطة :1 بصلة - 2 حبة طماطم - 2 حبة فلفل رومى - 2 بصل اخضر - ملح - فلفل اسود - 3 ملاعق زيت زيتون - عصير ليمونةالطريقة : - ينظف السمك البورى جيدا ويبقى مقفول- يتبل السمك بالملح والفلفل الاسود وعصير الليمون ويوضع فى صينية وتضاف 1/4 كوب ماء وتغلف الصينية بورق القصدير جيدا - توضع الصينية بالفرن لمدة لا تقل عن ساعة او ساعة وربع حسب الفرن لديكطريقة الخلطة :- يقطع كلا من البصلة والطماطم والفلفل الرومى والبصل الاخضر الى مكعبات صغيرة جدا بعد تنظيفها- تضاف ثلاث ملاعق زيت الزيتون فى طنجرة او حلة وتوضع على النار الى ان يسخن الزيت - تضاف الخضروات السابقة للزيت الساخن وتتبل بالملح والفلفل ويوضع عصير الليمونيقدم السمك البورى فى سيرفيس بعد خروجه من الفرن ويوضع فوقه الخلطة السابقة وبالهنا | |
|