سمكة25
عدد المساهمات : 321 نقاط : 941 النشاط : 0 تاريخ التسجيل : 12/06/2011
| موضوع: 30 سر هيخلى طبخاتك احلى واحلى الإثنين يونيو 13, 2011 7:55 pm | |
| السر الاول الارز ابو خلطةسر جماله بعد تحمير الارزوبعد ان يصبحلونه ذهبيا وقبل اضافة المرقةقومى بوضع ملعقة سكر كبيرفى الاناء وقومى بتحميره حتىتصبح مثل الكراميل ثم اضيفى المرقة حتى تغلى ثم اضيفى الارز حتى ينضج ثم اضيفى المكسرات واللحم السر التانى عند عمل الفراخ البانيهاضيفىمع البيضالمروب شويه لبن هيدوكى نفس نتيجه الذبادىانا بعمل كده وأنكتسبيها شويه بعد التتبيل من 10 دقايق لربع ساعه فىالثلاجه او بره دى بتدىنتيجه هايله عشان القشره متفصلش منك السر الثالث عند عمل الزبادى اضيفى نقطةواحدة من عصير الليمون لكل لتر لبنهتحصلى على نتيجة ممتازة طبعامع اضافة 2ملعقة خميرة الزبادىوضعيها فى اكواب فى اناءبه ماء دافئ وتركيها حتى تربط السر الرابع سر نجاح الارز البريانى بالدجاجهو استخدام ارز بسمتى من نوع جيد واستخدام بهارات صحيحةمثل القرفة والكمون وتشويحهم جيدا بالزيتواهم شئ استخدام جنزبيل اخضريكسبها طعم رائع ويسهل الهضم السر الخامس للحصول على تتبيلة كفتة رائعةاضيفى الكبيبة الصينى بعد طحنها الى عجينة الكفتةمع ملعقة قرفةوقليل من اللبن السر السادس عند عمل المكرونة البشاميلنقوم بخلط نصف مقدار الب شميل على المكرونةكلها والنصف الثانىنخلط به بيضتين ونضربهم بالملعقة جيداوبعد فرد نصف المكرونة فى الصنيةووضع العصاج عليها نقوم بوضع باقى المكرونةعلى البا شميلوتقليبها جيدا ثم وضعها على العصاج ونسوى الوجه مع وضع ملعقة سمن وتدخل الفرن وشوفى احلى لون مكرونة واحلى طعم ودعيلى السر السابع عند طهى البامية يجب اننضع معها لحم مفروم لينضج معهاوقبل انزالها من على النارنقوم بعصر الليمون ونتركها تغلىدقيقة ثم نطفئ النار السر الثامن عند طهى الطيور واللحوم وعند تشويحهااضيفى الكارى للتشويحيعطى نكهة مميزة ويزيل رائحة الزفارةوايضا يضاف لكل انواع الاسماكسواء فى تتبيلة القلى او صنية الدمعة السر التاسع عند عمل البفتيك يجب نقعهفى عصير البصل لان ماء البصل يعمل على تفتييت الانسجةوتسويتها جيداونحصل على ماء البصل بعد بشره بالمبشرة نقوم بعصره باليدووضعه على البفتيك ولا تلقى الباقى بل ضعيه عليه ايضا مع التوابل والليمون والخل السر العاشر [center] السر الحادى عشر لقلي السمك زي الجاهزيتتبل بلمون وتوم وكمون عادي الجديد بقي مسترده في التتبيله بتخليه تحفه تاني حاجه لا تحطيه في الدقيق تسقطيه في ميه وترجعي تحطيه في الدقيق وترجعي تحطيه في ميه لازم مرتين بيطلع دهبي ومقرمش وتحفففففففففففففففف السر الثانى ىى عشر عند استخدام الصلصة فى عمل المحشىيجب اضافتها على البارد اى لاتضعيها على الخلطةوهى ساخنةحتى لايصبح لونها غامق السر الثالث عشر عند نقع الفول للتدميس يجب وضع بيكنج بودر معه او كربوناته لانه يعمل على تفتيح لون الفول وطبعا بنغسله جيدا بعد النقع السر الرابع عشر لو شكيتى ان اللبن سيروب وتريدين غليه لاستخدامهاضيفى له طرف ملعقة صغيرة كربوناتوقبل رفعه على النار السر الخامس عشر [center] السر السادس عشر عند عمل كفتة الجمبرى يجب ضرب جزء من الجمبرى مع الخلطة وترك الباقى صحيح ويفضل الجمبرى متوسط الحجم السر السابع عشر عند عمل خلطة المحشى الضولمةاضيفى ملعقة فقط من اسبايسى كفتة الحاتى فانه يكسبهاطعم الخراف اولية الخروف ويصبح مذاقها رائع السر الثامن عشر عند طهى الرقاق يجب طغطيته قبل دخوله الفرن اما بغطاء او ورق فويل حتى لايكون ناشف اثم يسقى باللبن والبيض السر التاسع عشر عند إطفاء النار على ورق العنب لا تكشفي الغطاءحتى يبرد لكي لا يغمق لونه وينشفثم يقلب فى طبق مسطوح ويترك الى حين تقديمه يرفع الاناء السر العشرين عند سلق البطاطس لقليهاضعى فى ماء السلق ملح وكمون وشطةمع دق فصين ثوم وقومى بتقشيرها وهى سا خنةثم قليها فى الزيت [/center] [/center] السر العشرين
عند سلق البطاطس لقليهاضعى فى ماء السلق ملح وكمون وشطةمع دق فصين ثوم وقومى بتقشيرها وهى سا خنةثم قليها فى الزيت
السر الواحد و العشرون
عند عمل الارز المعمربعد غسل الارز ونقعة مدةنقوم بفركة بملعة سكر وملعقة سمنثم نقوم با ضافة اللبن
السر الثانى و العشرون
عند عمل محشى الكوسة او البا ذنجان يجب الاحتفاط بقلب الباذنجان والكوسةثم نقوم ببشر بصلة عليه ودعكه باليدمع اضافة ملح وفلفل وكمون او مكعب مرقةثم نقوم برص المحشى عليه ورفعه على النار حتى يجف مائه مع تغطيته بغطاء محكم ثم اضيفى المرقة حسب الحاجة
السر الثالث والعشرون
عند عمل صوانى الفرن مثل صو انى اللحم بالبطاطس يجب وضع ملعقة قرفة وفلفل اخضر حتى يكسبه مذاق ونكهة طيب
السر الرابع و العشرون
عند عمل الكفتة ابشرى قرن فلفل اخضروطمطماية واضيفى ملعقة قرفة الى اللحم واحصلى على افضل مذاق له
السر الخامس والعشرون
[center]السر السادس والعشرون
عند طهى كشرى العدس الاصفراضيفى بدلا من الماء مرقة اومكعب مرقة دجاج وملعقة كارى واحصلى علىاحلى كشرى
السر السابع و العشرون
عند قلى السمك يجبوضع بهارات وفيجيتار هندى خام من عند العطار وملح الى الدقيق وعند القلى نضع ذرة فانيليا لضياع رائحة السمك من البيت
السر الثامن و العشرون
عند تحضير حشوة الكنافة او المكسرات للارز ابو خلطة قوم بتشويح المكسرات بملعقة سمن بلدى ثم اضيفى لها ملعقة سكر ثم جوز الهند وفى النهاية اضيفى الزبييب فان السكر يعم على تحميص المكسرات وعدم ارتخائه
السر التاسع و العشرون
عند عمل الكيزر لتحصلى عليه كالقطن اضيفى للكيلو الدقيق ربع ملعقة صغيرةنشادر بيصبح هاش وقطنى وطبعا بضيفى بيضتين وبيعجن باللبن وطبعا بيبقى الطعم تحفة
السر الثلاثون
عندتحمير البيتى فور بالكاكاو قومى بوضع وحدات منه ابيض فى نفس الصنيةوعندما تاخذ اللون المطلوب يكونالبنى نضج [/center] | |
|