جروب الحب
مرحبا بكم معنا في منتدي جروب الحب
شرفتونا
جروب الحب
مرحبا بكم معنا في منتدي جروب الحب
شرفتونا
جروب الحب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

جروب الحب

الحب المرأه الرجل الطفل مواضيع عامه فرفشه رياضه اللعاب
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» شركة عزل البدروم من المياة الجوفية والصرف الصحى 01004289523//01227143270
شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه Emptyالخميس ديسمبر 01, 2011 11:36 am من طرف مهندس/سلامة

» شركة تدعيم الاسقف والاعمدة الخرسانية المتأكلة من الصدأ 01004289523//01227143270
شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه Emptyالخميس ديسمبر 01, 2011 11:32 am من طرف مهندس/سلامة

» شركة عزل أبار الاسانسيرات وأحواض الزرع 01004289523//01227143270
شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه Emptyالخميس ديسمبر 01, 2011 11:30 am من طرف مهندس/سلامة

» شركة عزل تسريب المياة والرطوبة 01004289523//01227143270
شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه Emptyالخميس ديسمبر 01, 2011 11:24 am من طرف مهندس/سلامة

» شركة عزل المخازن وغرف الغفير للبدرومات 01004289523//01227143270
شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه Emptyالخميس ديسمبر 01, 2011 11:22 am من طرف مهندس/سلامة

» شركة عزل 01004289523//01227143270
شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه Emptyالخميس ديسمبر 01, 2011 11:21 am من طرف مهندس/سلامة

» شركة عزل الاسطح من الحرارة ومياة الامطار 01004289523//01227143270
شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه Emptyالخميس ديسمبر 01, 2011 11:20 am من طرف مهندس/سلامة

» شركة عزل خزانات المياة 01004289523//01227143270
شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه Emptyالخميس ديسمبر 01, 2011 11:19 am من طرف مهندس/سلامة

» شركة عزل حمامات السباحة 01004289523//01227143270
شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه Emptyالخميس ديسمبر 01, 2011 11:17 am من طرف مهندس/سلامة

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث

 

 شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
sherobatota




عدد المساهمات : 1005
نقاط : 3009
النشاط : 0
تاريخ التسجيل : 10/06/2011

شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه Empty
مُساهمةموضوع: شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه   شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه Emptyالإثنين يونيو 13, 2011 7:35 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الشوربه دي عن تجربه جميله جدا .. ولذيذه
وكمان تنفع مع نزلات البرد (عافانا الله واياكم) .. على طول اقوم اعملها بعدها بيحصل تحسن كبير بفضل الله

او للاطفال وكبار السن لانها فيها كل الخضار وكمان نشويات من الرز وممكن تطحني معاها فراخ مسلوقه فبتبقى كده كوجبه كامله ..

وتنفع كمان للريجيم لانها خفيفه

جربوها هتعجبكم باذن الله ..

باللون الاحمر هي ملاحظاتي والاضافات اللي باعملها

شوربة الخضار بالأرز البنى

½ كوب ارز بنى (باستخدم البسمتي الغامق) بيعطي سمك للشوربه بعد ما تستوي وتتهرس
حبة متوسطة كوسه، شرائح
حبة متوسطة جزر، شرائح
3 - 4 فص ثوم
3 – 4 قطع بروكلى (باستخدم قرنبيط (زهره))
3 – 4 ورقه كرنب
2 حبة متوسطة طماطم مقشرة ومقطعة
عود قرفة خشب (
وساعات باضيف رشة قرفه مطحونه)
قطعة ورق غار (ورق لورا)
ملعقة صغيرة ملح
¼ ملعقة صغيرة فلفل أبيض
½ ملعقة صغيرة كمون ناعمم
¼ ملعقة كبيرة زيت
حبة متوسطة بصل، مفروم
ملعقة كبيرة عصير ليمون (عصير ليمونه)

1. اغسلى الأرزوصفيه، وضعيه فى حله متوسط الحجم.
2. اضيفى على الارز .. الكوسه، الجزر، الثوم، البروكلى، الكرنب، الطماطم، عود القرفة والغار، اضيفى 4 كوب شوربة فراخ


3. دعى القدر على نار متوسطة الى ان يغلى، خففى النار وغطى
القدر واتركيه 15 – 20 دقيقة إلى أن ينضج الأرز والخضراوات تصبح لينة.
تخلصى من عود القرفة.

باضيف اضافه من عندي لما يقرب الخضار يستوي
وهي معلقه صغيره ينسون حصى (بيعطي طعم مميز) ونص معلقه شمر حصى

ثم اطحني الشوربه في الخلاط

4. فى قدر متوسط الحجم سخنى الزيت والبصل، قلبى الى ان يصبح البصل ذهبى اللون. (ساعات مش باحمر البصل وباضيف البصله نيه في الاول تستوي مع الخضار)

اعيدى الشوربة المطحونة الى البصل، اضيفى الملح، الفلفل والكمون، دعيه يغلى لبضع دقائق.

5. اطحنى الشوربة فى ابريق الخلاط، إلى ان تصبح ناعمة.
(مش باطحنها مره تانيه)

6. اضيفى عصير الليمون (باضيف عصير الليمون لما بارجع الشوربه المطحونه على النار واخليها تغلي غلوه واظبط الملح )،


اغرفيه في الاطباق

انثرى فوقه البقدونس.


باقدمه مع انصاف الليمون للي يحب يزود الليمون .. وعيش توست محمص
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
شوربة الخضار بالرز البني .. من مطبخ منال .. تحفه عن تجربه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
جروب الحب :: الفئة الأولى :: مطبخ حواء واشهي الاكلات-
انتقل الى: