-نغسل السمان جيدا نضع عليه ماء و ليمون وملح لفتره
2-لعمل عدد 4 سمان نحمر 2بصله فى سمنه حتى تصفر و نكون لو سمان بنغسل كوب ارز شويه
3-نضع الارز على البصل و ملح وفلفل و كمون وتقلب جيدا و نتركها لتبرد
4-نغسل السمان جيدا ونبدا فى الحشو كويس ونترك مساحه فراغ للنضج وتقفل بخل الاسنان
5-نكون وضعين ماء للغليان ونضع السمان عند الغليان و نضع ملح و فلفل ورق لورى و حبهانو عندما تغلى نشيل الريم ونخفض النارحتى تمام النضج
6- بعد تمام النضج نصف ساعه تقريبا نرفع السمان من الشوربه ويحمر فى سمنه و بالهنا و الشفا