سمكة25
عدد المساهمات : 321 نقاط : 941 النشاط : 0 تاريخ التسجيل : 12/06/2011
| موضوع: رافيولي للشيف حسن الخميس يونيو 16, 2011 12:45 am | |
| اولا : المقادير: [size=12]نص كيلو دقيق -6 بيض -25 جرام زيت زيتون-5 جرام ملحالحشو: 50 جرام(زبدة وزيت)+1 بصل مفروم +250 جرام سبانخ+5 جرام ملح+5 جرام فلفل اللحمة: 50 جرام(زبدة وزيت)+1 بصل+250 جرام لحمة مفرومة +5 جرام ملح+5 جرام فلفل+5 جرام بهارات لحمة ثانيا الطريقه: اجيب الماكنة واضع الدقيق واشغل علي السرعة الاولي واضع البيض والماكنة شغالة بيضة بيضة وزيت الزيتون وافضل اعجن لغاية ماتاكد ان العجين تجانس مع بعضه ولما العجينة تلم اشغل علي السرعة الثانية واضيف الملح ولما العجينة تلم خالص اريحها نص ساعة وبعدين ارش دقيق فوق وتحت علي مكان العجن وافردها بالنشابة بسمك ربع سم واقطعها بالقطاعة المدورة نعمل الحشو: اسيح الزبدة والزيت في طاسة سخنة واشوح فيها البصل وبعدين اضع السبانخ والملح والفلفل واقلب كويس نعمل حشو اللحمة: اسخن الزبدة والزيت في طاسة سخنة واشوح البصل واضع اللحمة واقلبه والملح والفلفل والبهارات واقلبها لغاية ما تستوي واجيب صفار بيضة مخفوق وادهن بيه العجينة وبعدين اضع الحشو واقفل عليها زي القطايف وبعدين عي الاطراف اضع عليها بالشوكة اعمل شكل خطوط وبعدين اضم طرفي العجينة علي بعض يبقوا شبه الكرسي اجيب ماء بيغلي واضع فيه زيت واضع فيه ملح واضع فيها العجينة مش اكتر من 7 دقائق واعرف لما تستوي هلاقيها طلعت لفوق وبعدين اشيلها من علي النار او اصفيه واضعه في ماء بارد نعمل الصوص : اضع طاسة علي النار واضع زيت زيتون مسخنوش واشوح بصل واشوح مشروم الفريش او الكمبوت واقلبهم مع بعض كويس دقيقتين كدا واضع الملح والفلفل واقلبهم واضع 50% لبن و50% فريش كريم واتركهم يغلوا مع بعض وانزل فيه الرافيولي يكمل سواه 3 دقائق ولما يستوي اضعه في طبق واوزع عليه بقية الصوص وبالهنا والشفا علي قلوبكن ولا تنسوني من صالح دعائكن بصلاح الحال في الدنيا والآخره
[/size] | |
|