ديك رومى اوجزء منه انا شخصيا جربته بورك الرومى بس وكان وزنه 2 كيلووعملتلة مارينية عبارة عن
وكلوا فالمفرمة 2 بصلة (على حسب حجم الديك حددى الكمية)
زيت زيتون
ملح وفلفل بس مش كتير الملح
صويا صوص
مستردة
بابريكا
2 م ك كاتشب
بهارات الدجاج
قليل من الجنزبيل البودر
جوزة الطيب البودر وقليل من الحبهان
اخلطيهم كويس فالمفرمة وغطى بيهم الديك كويس وبين الجلد ومن جوا بحيث يكون المارينية كلوا على الديك كلوا ثم ضعى الديك فى الثلاجة لمدة 12 ساعة ع الاقل وهو متغطى عشان ريحته تفضل فيه
ثم صينية بها بصل وجزر مقطع كاريه يكون كمية مناسبة وضعى الديك بالمارينيه ع
البصل والجزرمعه كوب ماةء ومغطى بالفويل فى فرن ساخن من تحت ومن وقت للتانى خرجية واسقية من الصوص اللى حواليه وعند الحاجة اسقية مرق من عندك
انا عملتة اخد 2ونص ساعة ولما استوى حطيتة من غير الفويل فالفرن من فوق لاخذ اللون ولوانه كان لونه حلو لوحده