عدد المساهمات : 1000 نقاط : 2998 النشاط : 0 تاريخ التسجيل : 12/06/2011
موضوع: طريقة عمل الفراخ الزجااااااااجية الثلاثاء يونيو 14, 2011 12:43 pm
2- تجيبي فرخة متوسطة او كبيرة وتغسليها كويس اووووي وبعدين ترشي عليها شوية ملح وخل وليمون ودقيق عشان الزفارة وتسيبها شوية كده ساعة او اكثر 3- وبعدين تغسلي الفراخ تانى كويس اوى اوى عشان تنضف من الحاجات اللي انتي ضفتيها قبل كده 4- هتجيبي 3 بصلات متوسطين وبعدين تقطعيهم ناعم اووي اووي انا عن نفسي بأفضل ابشرهم بالمبشرة ، وتتبلي البصل ده بملح وفلفل اسود وكمن بسيط وشوية قرفة صغيرين وممكن الاستغناء عنهم) الخطوتين اللي جايين دول مهمين اوووى : 5- هتجيبي الفرخة وتحطي ايديكي بين الجلد عشان تفصلي الجلد عن اللحم من قدام ومن ورا (عشان نعرف نحشي بين الجلد كويس) وبعدين هتجيبي لمون وتعصريه بين الجلد وشوية ملح صغيرين كمان وبعدين هتجيبي البصل المتبل وتبتدي تحطيه بين الجلد ومن جوه الفرخة ثم تتركيها لثاني يوم (فالثلاجة طبعا) 6- بعدين هتجيبي الفرخة اللذيذة دي وتجيبي صينية وزجاجة مياه غازية فارغة هتملي الزجاجة مياه وتوقفي الفرخة عليها(يعني تدخلي الزجاجة جوة الفرخة وتكون واقفة طبعا) وتملي الصينية مياه بردو وتوقفي الزجاجة (بعد ماحطيتي الفرخة والزجاجة مش هيكون باين منها غير حاجة بسيطة) علي الصينية وتكون الفرخة مرفوعة قليلا عن الماء الموجود في الصينية وده عشان تستوى ع البخار وممكن تحطي فالماء ليمون وورق لورا او حبهان زي ماتحبي عشان الريحة بتكون جميلة جدا 7- تحطيها في فرن متوسط الحرارة لمدة ساعتين تقريبا